Du är här

WENGBRAND REDOVISNING AB HAR UTSETT NY VD.

Andreas Svensson tar över vd-posten och blir företagets första vd som inte heter Wengbrand i efternamn.

Wengbrand Redovisning grundades i Ulricehamn 1989. Grundaren Kjell Wengbrand har sedan dess haft en aktiv roll i företaget och succesivt släppt över allt mer av ansvaret till sonen David, som också varit vd sedan 2006. 

– Det har varit en långsam generationsväxling som löpt under många år. Sedan jag tog ansvaret för byrån har den sakta men säkert förändrats till vad den är idag. Det hade inte varit möjligt utan de fantastiska människorna i företaget som har gjort att min roll nu kan förändras.

Att Andreas Svensson går in som vd kan ses som en slutlig del i generationsväxlingen. Grundaren Kjell Wengbrand går nu i pension och David Wengbrand övergår till en roll inom affärsrådgivning för Wengbrands kunder. 

– Min nya roll är ett tecken på hur vi som företag har utvecklats. Nu handlar det inte bara om redovisning, löner, moms- och arbetsgivardeklaration. Idag är vi en partner som är rådgivande på flera olika plan. De som jobbar med oss ska känna att vi har kompetens som sträcker sig långt bortom debet och kredit, säger David Wengbrand. 

Andreas Svensson är både glad och nöjd med sin nya roll. 

– Det är en ära att få kliva in som VD i företaget, säger Andreas Svensson och tillägger. 

– Precis som David är inne på har redovisningskonsultens roll förändrats. Hela organisationen har aktivt arbetat för att anpassa oss till utvecklingen, inte minst med tanke på det senaste året, så att vi kan fortsätta leverera tjänster med stort engagemang och hög servicegrad till våra kunder. Hela gänget är fantastiskt och vi har alla förutsättningar att fortsätta växa med befintliga och nya kunder.

Wengbrand redovisning ägs av David Wengbrand, Andreas Svensson och Jennie Näsström och har idag kontor i både Ulricehamns och Borås. Efter förändringen är Jennie Näsström ledande redovisningskonsult och affärsrådgivare på byrån.

 

Vill du veta mer om Wengbrand Redovisning och hur vi kan hjälpa dig?

Inga problem, vi gör tid för dig. Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss!